Opendns för Kristna.

internet protection Jag rekommenderar kristna att använda OpenDNS. Det är ett sorts skydd mot det onda på internet. Internet är ju bra att ha. Det finns mycket nyttigt på internet. Till exempel om du ska kolla om en affär har öppet eller vilket telefonnummer någon har är det lätt och gratis att slå det upp på internet istället för att använda 118118 som kostar en hel del. Bibeln finns också på internet, sökbar. Men hur ska man då skydda sig från all diffus ondska som flödar in i ens liv via skärmen om man har internet. Jo använd OpenDNS som fungerar lite som NetNanny. Ett sorts barnsäkert internet. För de troende som har barnaskapandets Helig Ande i sig.

opendnsFör att installera OpenDNS behöver du ändra DNS servrar. Först går du till sidan opendns och trycker på personal. Där finns det två val som jag kan rekommendera. Det ena är opendns familyshield och det andra är opendns home. Beskrivning finns där hur du går vidare för att installera det. Opendns family shield är enklare att använda men inte lika fullt av funktioner. OpenDNS family shield innebär bara att man ändrar sina DNS servrar sedan är allt klart. OpenDNS home kräver registrering och sen att man sätter upp ett nätverk. Jag använder opendns home nu men har tidigare använt opendns family shield. Båda fungerar bra.

OpenDNS skyddar mot porr.

Godandscience har gjort en analys av opendns som kan vara bra att läsa.

spamsieveSom komplement till OpenDNS använder jag spamsieve som är ett skydd mot spam email. Komplettera också med metacert chrome extension. Dessutom låser jag Google safesearch.

(Visited 34 times, 1 visits today)

Kommentera

%d bloggare gillar detta: